Gek op buitenwater

Zwembad De Vliet de ochtend sessie

Vanuit mijn studentenzwem- en waterpolovereniging kwam de vraag of er leden vrijwilliger wilden worden in De Vliet. Omdat ik al mijn hele leven gezwommen heb en me de afgelopen drie jaar actief inzet voor Aquamania, was mijn interesse snel gewekt. Waarom niet een keer op de kant in plaats van in het water actief zijn vanuit mijn vereniging? Het bleek een goede keuze: ik vind het oprecht leuk hele andere mensen in Leiden te ontmoeten die je als student niet zo snel ontmoet. Zij weten veel over Leiden, hebben de leukste verhalen en met hen is een dienst nooit saai. Ook de positieve reacties van de zwemmers maken dat ik het erg naar mijn zin heb.

Natuurlijk zit ik niet de hele dag thuis te studeren als ik niet in een zwembad te vinden ben. Zo help ik dit jaar mee een heuse wedstrijd in de Leidse grachten te organiseren! Ik zwem al jaren met veel plezier zelf in het buitenwater, of dat nu in een buitenbad of buitenwater is. Als mede-waterliefhebbers nodig ik jullie dan ook van harte uit om de sprong in de Leidse singel te wagen op vrijdagavond 17 juni. Voor meer informatie, zie swiminleiden.nl. Ook heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat de temperatuur van de grachten ondertussen tot boven de 22 graden is gekomen… Een heerlijke temperatuur voor een Vliet-liefhebber denk ik zo!

Mariska Gach