Mystery appelmand

Vrijwillige toezichthouders hebben gehoord van ‘mystery men’ die De Vliet bezoeken, maar dat is niet het enige geheimzinnige dat zich rond het bad afspeelt.  Z. Vlieter stuurde dit:

In het kantoortje van de badmeesters van openluchtbad De Vliet is een blauwe fruitschaal gesignaleerd. Eerdere jaren nog niet aangetroffen. Het betreft een foeilelijk plastic ding, maar vooruit, plastic is redelijk ongevaarlijk in het bad. En ik geef toe, de schaal heeft een verbazingwekkende eigenschap die andere fruitschalen niet hebben: op mysterieuze wijze wordt hij steeds weer aangevuld. Aanvankelijk aarzelend, maar al snel met veel plezier knagen de badmeesters op sappige appels.  Ook steeds meer vrijwilligers nemen een appel ter hand. Het wordt al een gewoonte, blozende aanlokkende appels doen de ronde langs het bad.

Nu heeft de appelmand zich gevuld met een nieuwe appelsoort. Een wijziging in handelen van de onbekende weldoener? Of heeft een ander hier de hand in? Is hier sprake van geduchte concurrentie of heeft de mand zich op mysterieuze wijze gevuld? Is er nog sprake van enige houvast of zal de fruitschaal binnenkort een drastische ommezwaai maken en overstappen op ander fruit? Wie zit hierachter? Wat is zijn bedoeling?  Of zijn er meerdere daders? De mensen beginnen elkaar ervan te verdenken: ben jij de appelman? Of hebben we te maken met een appelvrouw? Een heerlijke suspense in ons geliefde bad.

Z. Vlieter