De Vliet Nieuws

Reddingsactie

Je hebt gewone Vrienden van De Vliet en je hebt Dierenvrienden van De Vliet, een categorie apart. Badmeester Peter had de vorige dag zijn boterhammen al gedeeld met Kareltje, maar die bleek een gekneusde vleugel te hebben. De Dierenambulance heeft zich over de meeuw ontfermd.

7 en 8 sept hele dag open

Dinsdag 7 en woensdag 8 september is De Vliet de hele dag open. Houdt rekening met max 1500 bezoekers. Reserveren is helaas niet mogelijk. Vanaf 9 sept geldt weer het septemberrooster. Met dank aan de flexibiliteit van de gemeente Leiden!

Heel september nog zwemmen

De Vliet is in september open! Het rooster is wel aangepast. Van 30 aug tot en met 1 oktober zijn de openingstijden:
ma-vrijdag van 7 tot 10.30 en van 15.30 tot 19 uur,
weekend      van 10 tot 12.30.
Abonnement en badenkaart zijn gewoon geldig en er is geen bijbetaling nodig.

Zwemvierdaagse – Zwemweek 2021

De Zwemvierdaagse gaat door: van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus. NB, voor andere zwemmers sluit het bad deze week om 18.00 uur.

De vierdaagse is dit jaar onderdeel van de eerste Leidse ZwemWaterWeek. Vanaf 20 uur zijn er elke avond workshops en evenementen (o.a. waterpolo, duiken, kanopolo). Zie voor het programma:   https://leidsezwemwaterweek.nl/activiteiten/

Reserveren of niet?

Reserveren voor De Vliet kan dit jaar (hier) maar is niet verplicht. In verband met corona mogen er niet meer dan 1500 bezoekers tegelijk zijn. Op mooie dagen is het daarom raadzaam om te reserveren. Dan bent u zeker van een plek. Anders kan het zijn dat u moet wachten tot er minder dan 1500 bezoekers zijn.

Weer ruimer open

De Vliet gaat miv maandag 28 juni weer wat ruimer open. De ligweide is weer open vanaf 10.30 uur. Doordeweeks is de dag verdeeld in slechts twee tijdsblokken:

  • Maandag t/m vrijdag 7:00-10:00 uur banen zwemmen (max. 100 zwemmers)
  • Maandag t/m vrijdag 10:00-10:30 uur wisselmoment (geen toegang)
  • Maandag t/m vrijdag 10:30-19:00 uur max.1500 bezoekers (als het niet druk is, kunnen er enkele banen gereserveerd zijn voor banenzwemmers);
  • Zaterdag, zondag 10:00-17:30 uur, max.1500 bezoekers.

Reserveringen die al gemaakt zijn, blijven geldig.

 

Maandag 31 mei al hele dag open

Het zomerrooster van De Vliet gaat al in op 31 mei. Het bad is dan van 7 tot 19 uur open. Dat geldt tot september voor alle werkdagen. Zie openingstijden elders op de website.

Opening 13 mei

Open leidingen kortgeleden, maar nu is de renovatie is klaar. De Vliet opent donderdag 13 mei. Omdat dat Hemelvaartsdag is, is het bad dan open van 10 tot 17.30 uur. Let op, in mei is het bad op werkdagen niet de hele dag open. Zie openingstijden. Wegens corona mogen er maximaal 50 mensen tegelijk zwemmen en is alleen banen zwemmen mogelijk. Tot verdere versoepelingen door de overheid zijn het ondiepe bad en de ligweide gesloten. Kinderen zijn natuurlijk welkom om banen te zwemmen.

Nog even geduld

Het lukt de aannemer niet om de renovatie van De Vliet op tijd klaar te hebben. Het bad gaat niet op 1 mei open, maar waarschijnlijk tussen 11 en 15 mei. We hebben de gemeente verzocht om daarom af te zien van de prijsverhoging voor abonnementen, die verband hield met een extra lang seizoen, of om het seizoen bijvoorbeeld tot in oktober te verlengen.

Vrijwilligers gezocht

We verlangen natuurlijk naar het nieuwe zwemseizoen, zeker nu de binnenbaden nog dicht zijn. Net als voorgaande jaren zullen vrijwilligers in de ochtend en namiddag als toezichthouder meewerken. Ons team bestaat uit dertig personen. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Mail voor meer informatie naar . Je hoort dan spoedig van ons.

Posts Navigation